Kianta-laivan risteilyt

Kianta-laiva seilaa Kiantajärvellä, kuva Kianta linjat Ay

Laiva on rakennettu vuonna 1912 Suomussalmella, Siikalahden telakalla varppauslaivaksi ja muutettu henkilöliikenteeseen sopivaksi vuonna 1975. Laivan kapasiteetti on 80 matkustajaa. Laivalla on A-oikeuksin varustettu kahvila, WC sekä kokoustilat 30 henkilölle.

Kianta-laiva risteilee Turjanlinnaan päivittäin klo 11 ja 15 (kesto 2 h). Laivalla opas kertoo Ilmari Kiannon elämästä ja Turjanlinnan vaiheista.  Laivalle voi myös varata tilausristeilyjä omien toiveiden mukaisesti.

Näkymä Kianta-laivasta, kuva Vesa Rannikko

Juhlavuoden tapahtumia

Kesällä 2024 Ilmari Kianto -seura järjestää useita teemaristeilyjä Kiantajärvellä Iki Kiannon jalanjäljillä. Laivaristeilyt Kirkkosaareen Ilmari Kiannon ja Isa Aspin aikalaisten haudoille ovat yksi retkikohde. Näitä risteilyjä on kesällä kolme, yksi kesäkuussa ja kaksi heinäkuussa.

Toinen retkikohde alkaa bussimatkalla Hulkonniemeen, sieltä jalkaisin Terävänniemeen Vanhan Postineidin maisemiin. Sitten vanhaa Turjanlinnan-polkua pitkin Turjanlinnaan, josta palaamme Kianta-laivalla takaisin keskustaan. Näitäkin Kianto bussi-patikka-laivareissuja tehdään tulevan kesän aika pari kolme.

Kaikkien retkien aikataulut ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tarkemmin Juhlavuosi 2024 -sivulta.

Klikkaa tästä ja lähde mukaan risteilylle!